Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekfredag 11 november 2011

Böckerna från Rödebys bokcafé 1/11

Missade ni bokcaféet i Rödeby tisdagen den 1:a november? Här kommer de böckerna som diskuterades under kvällen. Lena tipsade om Siri Hustvedts nyutgivna roman Sommaren utan män där huvudpersonen Mia Fredricksens man vill ta en paus i deras trettio år gamla förhållande. Hon söker sig till sina vänner och sin familj och märker snart ett samband i att samtliga blivit lämnade. Övriga böcker som Lena rekommenderade var Kim Thuys roman Ru och ungdomsromanen Flyga högt av Katarina von Bredow. Flyga högt har även Tuija läst och recenserat som finns att läsa på hennes tonårsblogg, Boksnack.

Magnus hade med sig böckerna Det kalla landet av Inger Frimansson, Det brinnande havet av Erik Eriksson och Det som ska sonas av Olle Lönnaeus. Den sistnämnda romanen är en deckare som kretsar kring frilansjournalisten Konrad Jonsson vars adoptivföräldrar blivit mördade. Konrad blir själv misstänkt för mordet men beslutar sig för att själv forska i hans föräldrars förflutna för att komma mördaren på spåren.

Emma tipsade om två biografier där den komplexa relationen mellan far och en dotter behandlas: Åsa Linderborgs Mig äger ingen och Cajsa-Stina Åkerströms Du och jag farsan.  Emma hade även med sig romanerna Tiger av Mian Lodalen samt Huggarna av Roy Jacobsen. En lyckad kväll med massvis av läsvärda böcker. Missa nu inte nästa bokcafé på tisdag kl. 18.00 på Jämjö bibliotek. 

/Sara