Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekVi som skriverJohan Stiel, bibliotekarie, Stadsbiblioteket
Serier, musik och litteratur på andra språk än svenska är mina ansvarsområden på Karlskrona stadsbibliotek. Mina blogginlägg handlar oftast om skönlitteratur, både romaner och serieromaner. Fantasy och science fiction – särskilt berättelser som är tankeväckande och som stimulerar fantasin – ligger mig varmast om hjärtat, men jag försöker att vara öppen för så mycket som möjligt inom alla genrer. Den författare som betytt mest för mig är Octavia E. Butler.

Åsa Fransson, bibliotekarie, Stadsbiblioteket
Mig hittar man ofta vid deckarhyllan eller på vårt bokcafé, Café Bokstugan. En bra och välskriven berättelse går alltid hem hos mig, och språk och stämning är viktigt. Jag är omåttligt förtjust i pusseldeckare, bland favoriterna finns Maria Lang och Agatha Christie. Jag läser också gärna engelska deckare som PD James, och har ett långt och komplicerat förhållande till Elizabeth Georges karaktärer Lynley och Havers. Jag tycker om klassiska spökhistorier, som Susan Hill, och historiska mysterier. Förfallna herrgårdar, vindpinade hedar och mörka hemligheter brukar tilltala mig - åtminstone i bokform! Jag är också svag för allt som gör läsupplevelsen trevligare, som vackra bokomslag, fina bokhyllor och mysiga läsplatser.

Malin Pagels, bibliotekarie, Nättraby och Hasslö bibliotek
Jag jobbar på Nättraby och Hasslös bibliotek. Där träffar jag låntagare i alla åldrar, från småpluttisar till äldre bokglada människor. Jag försöker läsa böcker för alla åldrar, men det blir mest skönlitteratur för vuxna. Helst hade jag läst, läst, läst dagarna i ända, men det går ju inte. Med det sagt så läser jag mycket, jag har turen att vara en snabbläsare så jag lyckas klämma rätt många ljuvliga böcker. Allra helst läser jag skräck. Gärna så mörkt och mustigt som möjligt. Mer skräck åt folket, säger jag! Precis just nu så är nog mina favoritskräckisar Nos4a2 av Joe Hill, We have always lived in the Castle av Shirley Jackson, Horrorstör av Grady Hendrix samt Väckelse av Stephen King. Men det ändras från dag till dag! Jag läser även en massa annat så klart. Gärna gripa tag i hjärtat och snöp åt romaner, helst med ett vackert språk som gör att en enskilda meningar kan leta sig in och bränna sig fast i mig för evigt. 


Veronica Fagerström, biblioteksassistent, stadsbiblioteket
Helen Klemedsson, biblioteksassistent, stadsbiblioteket
Erika Lönnquist, bibliotekarie, Fridlevstad och Rödeby bibliotek
Therese Sedin, biblioteksassistent, Hasslö och Nättraby bibliotek