Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekmåndag 12 november 2012

Engelskt höstmys!

Så här i novembermörkret kan man behöva lite ljuspunkter. Varför inte skapa lite härlig höstlig herrgårdsstämning med fina böcker och mysiga filmer!

Afternoon tea är en lite annorlunda kokbok, som i fina bilder och trevlig text berättar om den engelska traditionen "afternoon tea". Självklart får man också tips på hur man lagar sina egna scones och marmelader!

Ni har väl inte missat att den engelska TV-serien Downton Abbey har börjat visas igen på SVT? Om ni inte har sett de tidigare säsongerna så finns de att låna på biblioteket. Vi har också flera filmer som gjorts efter Jane Austens böcker, varför inte se Stolthet och fördom med Colin Firth som Mr Darcy.

Härnäst på min "att-läsa-lista" står P D James När döden kom till Pemberley. Dels för att jag gillar hennes deckare, som jag tycker är klassiska engelska pusseldeckare, men också för att den nya boken spinner vidare på Stolthet och fördom. Den utspelar sig några år efter att Mr Darcy och Elizabeth gift sig och bor på godset Pemberley med sina två söner. Idyllen spricker dock när en gäst blir mördad under den stora höstbalen...

/Åsa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar