Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekfredag 9 november 2012

Årets tidskrifter

Branschorganisationen Sveriges tidskrifter delar varje år ut pris till årets bästa tidskrifter i olika klasser. Bland de många pristagarna finns en hel del tidskrifter som man kan läsa här på stadsbiblioteket, och även en pristagare med lokal anknytning. Här är ett axplock:

Priset "Årets tidskrift populärpress" går till Modern Psykologi med motiveringen: "Ett vitaminpiller i quick fix-eran som verkar på djupet. För sin enträgna entusiasm och viljan att få oss att begripa det svåra."

Priset "Årets journalist" går till Torbjörn Nilsson på nyhetsmagasinet Fokus med motiveringen: "Med språklig briljans och imponerande journalistisk känsla tog han med läsarna bakom kulisserna till en av årets mest uppmärksammade kriser. Hans förmåga att gestalta och förklara komplicerade politiska skeenden lyfter hans texter till internationell nivå."

Priset "Årets krönikör" går till Jessika Gedin på Språktidningen med motiveringen: "Med sin unika förmåga att nyttja språkdräkten till både lekdräkt och allvarskostym gestaltar Årets Krönikör aktuella och angelägna samhällsfenomen. Lekande lätt och med imponerande stilistisk skärpa tar hon läsarna med på en språklig bildningsresa."

"Sveriges tidskrifters stora pris" går till Stig Sjöberg, vd på Karlskronabaserade Albinsson & Sjöberg med motiveringen: "Stig L Sjöberg har visat att det även utanför de stora städerna går att bygga bärkraftiga tidskriftsförlag med starka läsarrelationer. Han är en långsiktig och framsynt entreprenör med hjärtat i det publicistiska. En lyckad kombination av journalistisk fingertoppskänsla och näsa för affärer. Med ett lagom tryck på gasen och blicken stadigt riktad framåt styr han lugnt förbi guppen i vägen."

Till helgen ska det tråkiga och regniga vädret fortsätta - passa på att låna hem en packe tidskrifter så kan du stanna inomhus och läsa istället! På bibblan finns allt från glassiga veckomagasin till lite mer specialiserade facktidskrifter. Senaste numret får du läsa på plats, men äldre nummer går bra att låna hem!

/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar