Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekmåndag 12 september 2016

Tips på ny läsning i höst!

Hösten är verkligen bokutgivningens tid, och det känns ju väldigt passande, när kvällarna blir mörkare och det är tillåtet att kura inomhus med en god bok! Här är några böcker som jag är lite nyfiken på i höst...

"Änkan" av Fiona Barton handlar om Jean som är änka efter Glen, som dömdes för ett fruktansvärt brott. Efter hans död berättar hon äntligen historien om vad som egentligen hände, och vilken roll hon själv spelade. Barton är journalist och debuterar som thrillerförfattare.

"Swede hollow" av Ola Larsmo skildrar en hittills okänd grupp bland svenskarna som emigrerade till Amerika vid 1800-talets slut. De som inte lyckades i det nya landet hamnade utanför samhället och tvingade bosätta sig i ett slumområde, där de sågs som paria av lokalbefolkningen.

"Norma" av Sofi Oksanen handlar om en flicka med magiska egenskaper, som bara hennes mamma känner till, och de två har en nära relation.  När modern dör i vad som verkar vara en olycka, försöker Norma ta reda på mer om hennes död, och vad hon egentligen visste om dotterns gåvor.

"Vid foten av Montmartre" av Britta Röstlund utspelar sig i Paris, och verkar vara precis sådär charmig och vindlande som gatorna och gränderna i Montmartre. Röstlund är journalist och debuterar som romanförfattare, och hon har själv bott länge i Paris.

Vill du ha fler boktips ur höstens utgivning? Boka redan nu in Café Bokstugan på stadsbiblioteket tisdagen den 18 oktober kl. 18. Då tipsar vi om höstens böcker, och som vanligt blir det fika och bokutlottning!

Höstens första bokcafé går av stapeln redan den 11 oktober kl. 18 på Nättraby bibliotek. Alla datum för våra bokcaféer hittar du här!

/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar