Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekmåndag 19 september 2016

Dags för bokmässan!

På torsdag den 22 september är biblioteken i Karlskrona stängda, eftersom vi som jobbar här befinner oss på bok- och biblioteksmässan i Göteborg, och samlar på oss boktips, inspiration och spännande möten - samt naturligtvis tygkassar och annat roligt... :-)

Torsdagen och halva fredagen är främst till för branschfolk, men fredag från ca 14, lördag och söndag är det öppet för alla. Om du har tid och en slant över, kan du köpa seminariekort, som ger tillträde till en massa intressanta intervjuer och paneldiskussioner. Men har du bara en dag att spendera på mässan, brukar det vara fullt tillräckligt att gå runt i montrarna och lyssna på de program som erbjuds gratis.

Nytt för i år är Mångspråkstorget, där samlas förlag och organisationer som sysslar med utgivning och försäljning av böcker på ett 40-tal språk, varav många är svåra för biblioteken att finna via de vanliga inköpskanalerna. Andra spännande ställen där det händer mycket är till exempel Kockteatern, Psykologiscenen, Ung scen - och förstås Biblioteks- och berättarscenen.

Som vanligt är lördagen den stora deckardagen. Hos förlagen syns många författare som är aktuella med nya böcker i höst, bland andra Sara Lövestam, Cilla & Rolf Börjlind, Lone Theils, Roslund & Hellström, samt förstås far och dotter - Leif GW Persson och Malin Giolito Persson.

Här finns hela programmet för bokmässan. Och här hittar du vår nya fina hemsida, där du kan låna e-böcker, låna om dina böcker och reservera - även när biblioteket är stängt p.g.a. bokmässa!

/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar