Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotektorsdag 8 september 2011

Möt hösten med Bokcirkeln på Lyckeby bibliotek!

Nu närmar sig hösten med sina allt mörkare kvällar. Vad passar då bättre än att samlas och diskutera en bok över en kopp kaffe eller te. För fjärde gången bjuder vi på Lyckeby bibliotek in till Bokcirkeln och vi följer som vanligt Marie Lundströms program i P1 med samma namn.

Den här gången läser vi den svenska klassikern Gösta Berlings saga av Selma Lagerlöf. Boken kom ut 1891 och var Selma Lagerlöfs debutroman. Den har beskrivits som ” en mustig skröna från författarinnans älskade Värmland”. Selma Lagerlöf var en världskänd författare redan under sin livstid och hennes böcker är över- satta till flera språk. 1909 fick hon som första svensk och första kvinna Nobelpriset i litteratur.

Vi kan redan nu avslöja att Bokcirkeln i radions P1 börjar måndagen den 10 oktober kl. 14.25 med repris tisdagar 18.35 i samma kanal. Dagen efter den 11 oktober kl. 17.30 startar Bokcirkeln på Lyckeby bibliotek. Vi kommer sedan att träffas vid samma tid de tre följande tisdagarna. Vilka som blir Maries gäster denna omgång är i skrivande stund okänt men det kommer att avslöjas på Bokmässan i Göteborg den 23 september.

Vill du veta mer så är du varmt välkommen in på biblioteket i Lyckeby eller ring 30 35 40. Anmäl dig senast den 7 oktober. Våra bokcirklar brukar vara populära och eftersom det är ett begränsat antal platser så råder vi dig att anmäla dig så snart du kan om du vill vara med.

/Annika

Uppdatering 19/9: Bokcirkeln är nu fulltecknad.

1 kommentar:

  1. Åh så roligt att bokcirkeln kommer igång igen! Följer er på bloggen och Marie på radion.
    /Marija!

    SvaraRadera