Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekfredag 16 september 2011

Kampanjveckor på biblioteket - från nyfiken till rik!

Nästa vecka startar en ny kampanjvecka igång på biblioteken och fortlöper in i vecka 39. Den här gången är det Den digitalt nyfikne som stor i fokus och på biblioteket finns en hel del planerat för den som vill lära sig mer om datorer och vardagstjänster på webben. Här samarbetar vi med studieförbunden i och med den rikstäckande kampanjen Digidel som syftar till att få fler svenskar digitalt delaktiga. I Blekinge län har vi som mål att tillsammans nå 2800 personer.

På tisdagarna den 20/9 och 27/9 finns det möjlighet att "prova på" för dig som är nybörjare vid datorn. Vi på biblioteket finns till hands mellan klockan
13.00 - 18.00 för att visa dig:
Internet till vardags och Bibliotekets egna tjänster.
Ingen föranmälan, fri entré.
Under samma dagar och tider finns även studieförbunden Arbetarnas bildningsförbund, Studieförbunden vuxenskolan och Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet på plats på Stadsbiblioteket för att informera om sina kommande minicirklar.

Det finns även en chans att prova på att använda en dator ute på våra filialer. Mellan 10.00-12.00 samt 16.00-18.00 på Lyckeby bibliotek och 10.00-12.00 på Jämjö, Nättraby och Rödeby bibliotek.

På onsdagarna 21/9 och 28/9 kommer personal från Karlskrona kommun, Landstinget och Skatteverket att demonstrera och visa sina webbtjänster i Stadsbibliotekets hörsal. Ingen föranmälan eller entré.
Tidpunkterna för onsdagarna ser ut som följande:
 /Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar