Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekmåndag 22 augusti 2011

Nya deckare i augusti

Här kommer tips på några deckare som är alldeles nyutgivna eller på gång att ges ut!

Denise Mina: Getingsommar
Andra boken om kriminalinspektör Alex Morrow. En ung kvinna hittas död i sitt föräldrahem i Glasgow, tillsammans med en massa pengar. Hon visar sig ha levt ett dubbelliv, och man hittar även kopplingar till en finansman som hittats död några dagar tidigare. Denise Mina är känd för sina skildringar av hemstaden Glasgow och har tidigare skrivit två deckarserier, Garnethill-trilogin och böckerna om Paddy Meehan.

Arnaldur Indridason: Svart himmel
Indridason har skickat ut sin forna huvudkaraktär, den melankoliske polisen Erlendur Sveinsson, på resa, och under tiden tar hans kollegor hand om polisarbetet. Medan förra boken hade Elínborg som huvudperson, är det nu Sigurdur Óli som kliver fram i rampljuset. Indridason har satt Island på deckarkartan med sina böcker om Erlendur, och nu har han påbörjat en ny svit där vi istället får lära känna Erlendurs kollegor lite närmare.

Elias Palm: Causa Mortis
Andra boken om rättsläkare Ella Andersson. Denna gången tar hon sig an ett fall i New York där två misstänkta krigsförbrytare har hittas döda. Resan leder henne också lite närmare sanningen om vad som egentligen hände hennes egen pappa. Elias Palm är själv rättsläkare, och beskriver på ett intresseväckande sätt det viktiga arbete hans yrkeskategori utför. Jag gillade verkligen den första boken, Corpus delicti, så jag kommer absolut att läsa uppföljaren.

Michael Hjorth/Hans Rosenfeldt: Lärjungen
Den första boken om profileraren Sebastian Bergman, Det fördolda, har redan blivit tv-serie, och nu kommer uppföljaren. I denna återkommer en del gamla bekanta. Seriemördaren Edward Hinde, som Sebastian var med och burade in, verkar ha någon koppling till de kvinnomord man just nu utreder. Men eftersom Hinde sitter fängslad sedan länge misstänker man en copycat. Dessutom har Sebastian som vanligt en del personliga problem, med diverse missbruk, och en okänd vuxen dotter.

/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar