Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekfredag 12 augusti 2011

Att hålla utkik efter i höst...

Nu i sommartid kanske inte så många utav oss ser fram emot hösten. Men till augusti och september kommer en hel del spännande boksläpp att hålla utkik efter i hyllorna.

Marie Hermanson, som bland annat skrivit romanen Musselstranden som Helen tipsade om i Före sex för några veckor sedan, kommer med en ny thriller i mitten på augusti; Himmelsdalen vilken handlar om en rehabiliteringsklinik för psykiskt sjuka, ett paradis sett utifrån, placerad i Alperna. Här är Daniels tvillingbror Alex inlagd för tillfället. Alex skulle dock behöva resa hem över några dagar för att ordna diverse ärenden. Bröderna byter då plats med varandra tillfälligt. Något som Daniel aldrig skulle gjort. Det visar sig snabbt att kliniken och Alex tillstånd var betydligt sämre än vad Daniel kunde föreställa sig.

Moderspassionen är namnet på Majgull Axelssons nya roman som ännu inte är utgiven. Den kretsar kring Minna som bär på en sorg, nämligen förlusten av sin egen dotter som tagit livet av sig. Något som hon inte kan förstå eller hantera utan driver henne till galenskap. Hon är även ägaren utav vägkrogen Sallys café och restaurang, belägen i Arvika som för en stormig och regnig natt blir platsen dit en grupp människor söker sig vars livsberättelser kommer till ytan. Utkommer i augusti.

Andra omtyckta författare som kommer med nytt till hösten är Martina Haag, Henning Mankell, Kerstin Ekman, Lars Kepler,Viveca Lärn, och Johan Theorin. för att nämna några.

Som sagt, håll utkik i hyllan!
/Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar