Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotektorsdag 1 november 2018

Vi som blommar sent av Louise Miller

Vi är tillbaka i den lilla staden Guthrie i Vermont där Millers första bok ”Vägen till Sugar Maple Inn” utspelar sig.

Vi får här möta Nora Huckleberry som driver stadens diner, Miss Guthries Diner. Hon är frånskild och helt nöjd med sitt liv, plötsligt får hon reda på att hon och hennes lillasyster Kit fått ärva ett hus och mark av Peggy, en gammal granne som dött.

Kit som lämnat Guthrie för att söka lyckan som filmskapare kommer hem igen och blir överlycklig när systrarna får bud på marken, från ett företag som vill bygga ett jättelikt köpcentrum. Men Nora tvivlar då detta beslut inte bara påverkar systrarna utan hela staden.

Det händer mycket i denna bok utöver huvudhistorien, Nora letar tillsammans med Elliot, företagets representant efter Peggys hund Freckles som sprungit bort. Kit och hennes pojkvän Max håller på ett filmprojekt och det bakas tårtor! (Det finns ett recept på kaka med bränt socker och lönnsirapsglasyr som jag snart ska testa!)

Man kan tänka sig att det blir rörigt men allt hänger ihop, det är charmig historia och jag blev överlycklig över att vara tillbaka i Guthrie! Några karaktärer från förra boken återkommer kort, så som Livvy och Margaret men det är Noras berättelse.

Staden påminner lite om Stars Hollow i tv-serien Gilmore girls. De har stormöten där kommuninvånarna tar upp olika frågor samtidigt som de äter popcorn. De har tillställningar så som Majs- och tomatfestivalen, lersäsongsfestivalen och snösirapsmarknaden. Låter helt idylliskt, jag hoppas det finns städer som dessa på riktigt!

Boken har allt som man kan önska: kärlek, värme, humor och delikatesser. Jag längtar tills Louise Miller kommer med ännu en bok!

 
/ Veronica F.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar