Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotektorsdag 22 november 2018

Snöfall över strandcaféet av Lucy Diamond

Detta är uppföljaren till Strandcaféet som jag tidigare gjort en recension på. 

Sommaren är slut i Cornwall och på strandcaféet ser Evie fram emot att fira första julen med sin pojkvän Ed. Evie har bestämt sig att det ska bli den perfekta julen, hon ska föra vidare alla traditioner som hennes moster Jo alltid gjorde, det har blivit lite av en besatthet. Hon ser fram emot en romantisk jul bara de två, men så dyker Evies bästa vän Amber upp med ett bruset hjärta och Eds grinige bror Jake. Det blir en snöstorm som gör att ingen kan åka därifrån, inte alls så som Evie hade tänkt sig.

Ed och Evie planerar även att göra en receptbok att ge till sina vänner, en alldeles underbar present om ni frågar mig! Men när saker och ting inte går precis som Evie tänkt sig kan hon bli lite tjurig och otålig, för övrigt är hon en mycket rolig, charmig och älskvärd karaktär.

Det var väldigt trevligt att få komma tillbaka till Carrawen Bay och strandcaféet, det finns humor och värme och några nya karaktärer att bekanta sig med. Lite förutsägbar kanske men en bra feelgood bok att bygga upp julstämningen med.


/ Veronica F.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar