Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotektisdag 5 september 2017

Vägen till Sugar Maple Inn – Louise Miller

En underbar bokdebut av Louise Miller som arbetar som konditor i just Boston där denna bok startar.

Olivia Rawlings arbetar i ett tjusigt kök på Emerson Club. Hon är en respekterad konditor som lever för sitt jobb. Men trots fina utmärkelser så är hennes privatliv desto stormigare. En hemlig kärleksaffär rör till det för henne och under en betydelsefull kväll råkar hon sätta eld på en efterrätt och gör stor skada i lokalen.

Hon bestämmer sig för att fly Boston och tar skydd hos sin vän Hannah som bor i den mysiga småstaden Guthrie i Vermont, där får hon jobb på ett pensionat hos den buttra ägaren Margaret.

Kärlekslivet får en chans till nystart när hon träffar Martin som nyss har kommit hem från Seattle för att ta hand om sin sjuka far. Samtidigt anordnas en årlig pajtävling i staden. Margaret vill gärna vinna och anställer Olivia i hopp om att ta hem det prestigefyllda första priset. Men är Guthrie verkligen rätt plats för Olivia? Kommer hennes tidigare liv att hinna ikapp henne?

Man lever sig snabbt in i boken och blir glad av de härliga miljöerna och de läskande beskrivningarna av alla bakverk. Samtidigt kan man bli frustrerad av Olivias hastiga beslut när det gäller att ta i tu med sina problem.

Jag älskar att läsa böcker som handlar om mat och andra godsaker och den här gör mig inte besviken, särskilt glad blir man när författaren delar med sig av ett äppelpajrecept i slutet av boken, genast vill man sätta igång och baka!

Veronica F.

1 kommentar:

  1. För tankarna till den gamla filmen Chockolat. Även om den är lite mörkare i sin profil.

    SvaraRadera