Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotektorsdag 29 november 2018

Kärlek, bakelser och en mops av Annie England Noblin
Brydie Benson är 34 år gammal, nyskild, arbetslös och saknat tak över huvudet. Hennes bästa kompis är mäklare och ger Byrdie möjligheten att bo gratis i ett stort hus, mot att hon tar hand om den dreglade och deprimerade mopsen Teddy som ingår i hyresavtalet. Byrdie tackar motvilligt ja till erbjudandet och till livet som ofrivillig hundägare. 

Hon har tidigare varit bagare och tar ett nattjobb i bageriet i mataffären för att kunna betala räkningarna. I och med att dagarna går och hon märker att Teddy är väldigt kräsen, det finns alltså inget bättre än sopor. 

Byrdie börjar då att experimentera i köket och det resulterar i hembakat hundgodis som är "Teddy-godkänt" och det blir snabbt en succé i hundparken. Och mitt upp i allt dyker den irländska varghunden Sasha upp med sin husse, läkaren Nathan Reid, som får Byrdies hjärta att slå lite snabbare. Och så är det Teddys matte, den gamla damen som snabbt visar sig vara den coolaste på ålderdomshemmet.

Man fångas snabbt upp av texten och läser sida efter sida utan att inse hur snabbt tiden går. Det är en mysig historia som utspelar sig under den tid då hösten övergår till vintern. Den är lättsam som värmer hjärtat i höstmörkret. Och man inser att för att komma någonstans i livet måste vi testa några gånger innan det blir rätt. Rekommenderas varmt för den som tycker om feel-good och hundar. (Det finns även recept på olika sorters hundgodis i slutet av boken.)

/Erika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar