Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekmåndag 23 april 2012

Vad läser du idag på Världsbokdagen?

Idag är det Världsbokdagen. Den instiftades av Unesco 1995, men idén kommer egentligen från Katalonien där man länge har firat skyddshelgonet Sankt Göran varje år den 23 april, genom att ge en bok till någon man tycker om. Enligt traditionen ska man då få en ros tillbaka. Vi i Bokstuganredaktionen blev lite nyfikna på vad våra kollegor läser just denna dag...

Carina håller precis på att avsluta Kerstin Ekmans Grand final i skojarbranschen. "Den är bra och rolig och lite bitsk mot kultureliten, jag gillar Kerstin Ekmans böcker."

Åsa läser Believing the lie av Elizabeth George. "Det är senaste boken om Lynley och Havers, jag har läst hela serien och kan inte överge dem, trots att handlingen tagit vissa vändningar jag inte gillar..."

Nisse har precis läst ut Siri, Lena Einhorns bok om Siri von Essen. "Den var bra och ett bra komplement till Strindbergs En dåres försvarstal, då den handlar om samma period i deras äktenskap."

Ida ska precis ta sig an Den hemliga historien av Donna Tartt. "På rekommendation av Nisse...".

Sara är på god väg att sätta tänderna i August Strindbergs skärgårdsskildring I havsbandet. "Jag kom över den när jag rotade runt i magasinet och blev lite smått förälskad i titeln."

Vad läser du just nu? Svara gärna i kommentarerna!

/Åsa och Sara m.fl.

1 kommentar:

  1. Jag läser "Hamlet, Återberättad av Oscar K., Illustrerad av Dorte Karrebaek" - en lånebok. Den är snygg, rolig, fräck men Shakespeare är bättre med egna ord.

    SvaraRadera