Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas biblioteklördag 28 april 2012

Föräldrabokcirklen på Lyckeby bibliotek är äntligen igång

Blöta men glada kom så deltagarna och deras bebisar inrullade till den helt nystartade föräldrabokcirkeln som idag drog igång på Lyckeby bibliotek. Alltså låt mig förtydliga, regnet öste ner, föräldrarna var blöta och bebisarna åkte vagn, men humöret var på topp. Bebisarna fann sig väl tillrätta i biblioteket och roade sig själva med några böcker (såklart) och lite leksaker.

Under tiden diskuterade vi Linda Olssons bok Nu vill jag sjunga dig milda sånger. Vi kom att prata om vänskap, sorg och berättelsens fart eller snarare brist på sådan. Vi pratade även om de målande beskrivningarna av naturen, matlagning och av kroppen. Då boken först utgavs i Nya Zeeland så funderade vi på hur exotiskt det måste verka vara i Sverige, då det i boken mycket målande ges beskrivningar av saftning, syltning, midsommarfirande och kräftskiva.

Roligt, trevlig och avslappnat så sammanfattar jag denna premiär för föräldrabokcirkeln och föräldrarna verkade också nöjda;)

Nästa gång träffas vi den 16/5 och ska då ha läst Svinhugg av Marianne Cedervall, om du vill vara med ring och anmäl dig tel: 0455-303540 eller kom in till oss på Lyckeby bibliotek.

Varmt välkomna föräldrar och bebisar!!!!!!!
/Marija

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar