Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekfredag 29 april 2011

I maj blommar läslusten på biblioteken i Karlskrona!

Under maj månad satsar biblioteken i Karlskrona extra på alla som älskar att läsa böcker. Bland annat åker Café Bokstugan på turné och läsplattor och e-böcker visas för intresserade. Bibliotekens stora marknadsföringskampanj ”Låna dig rik” fortsätter och under maj månad, med särskilt fokus på vecka 18-19, kommer biblioteken i Karlskrona att ha extra mycket att erbjuda för alla som älskar att läsa böcker.

Vi startar med Café Bokstugan den 2 maj kl. 18.00 i Stadsbibliotekets Hörsal. Personal från biblioteken ger tips inför sommarens härliga lässtunder och även allmänheten är välkomna att dela med sig av lästips. Café Bokstugan ger sig sedan ut på turné och kommer till biblioteken i Jämjö, Lyckeby, Nättraby och Rödeby under maj månad.

Från och med måndagen den 2 maj delar vi ut en snygg bokkasse till de 100 första som registrerar sig för bibliotekets nyhets-sms.

Onsdagen den 4 maj visas e-böcker, läsplattor och mp3-böcker för alla intresserade i Hörsalen på Stadsbiblioteket mellan klockan 15.00 - 18.00.

Satsningen är en del av en av de största marknadsföringssatsningarna någonsin i Sverige inom biblioteksområdet. I satsningen samarbetar alla 25 kommunbiblioteken i Kalmar-, Blekinge- och Kronobergs län samt de två regionbiblioteken i Kalmar och Sydost. Karlskronas bibliotek är en av de medverkande i kampanjen.

Under 2011-2012 kommer totalt 6 kampanjer att avlösa varandra. Dessa kommer att ha olika innehåll och rikta sig till olika målgrupper. Syftet med kampanjerna är att stärka bilden av biblioteken och att visa den bredd av tjänster som man erbjuder.

För att se hela programmet för maj - titta in på www.karlskrona.se/bibliotek

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar