Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotektisdag 19 april 2011

Barn och husdjur

Hemma hos oss har vi haft lite olika husdjur under årens lopp. Det började med att barnen kom hem från lekskolan med vandrande pinnar som vi hade i en stor burk ganska länge.


En kompis till vår dotter kunde inte ha kvar sin hamster så den fick ett nytt hem hos oss. Den hette Findus och var jättetrevlig. Varje kväll fick den motionera under uppsikt i vår långa hall. Tyvärr blev den bara 2 år vilket väl är ganska normalt för en hamster.
Monika Langes Hamster : lycklig och frisk : [tio trivseltips] : [mjuk invänjning steg för steg, sysselsättning och aktivering] ger tips och råd om burar, utrustning, skötsel, mat, motion och sjukdomar m.m.


Vi köpte också två undulater som så småningom blev en undulatfamilj på fem fåglar. Annette Wolters Undulater tar upp det mesta som man behöver veta om man funderar på att skaffa undulater. Här finns köpråd, råd om vilken föda undulaten ska ha, ett kapitel om sjukdomar som kan drabba undulater samt ett avsnitt om fågelungar.
En annan bok om skötsel av undulater är Immanuel Birmelins Undulater : lyckliga och friska : [tio trivseltips].


Sist kom en vanlig liten grå mus, Nisse. Honom vågade vi bara släppa lös på balkongen där han fick lukta på blommorna. Nisse blev 3 år och eftersom möss inte brukar bli så gamla tror vi att han hade det bra hos oss. Men han var lite stel och grå om nosen de sista månaderna.
Goda råd om dina smådjur av David Alderton ger tips om hur man föder upp kaniner, marsvin, hamstrar, gerbiler, möss och råttor, chincillor samt jordekorrar och andra smådjur.För samtliga djur finns avsnitt om daglig skötsel, avel, sjukdomar samt information om varianter och raser.
 
Hemma hos oss har inte haft några kräldjur men om du är nyfiken på ormar, ödlor och sköldpaddor och du är sju år eller äldre är du välkommen att lyssna på Manfred Dornhauser som berättar om kräldjur och hur det är att ha dem hemma. Onsdag 20 april kl. 15.00, barnavdelningen.
/Katarina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar