Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekfredag 19 november 2010

Tre fina färska

Ständigt så mycket ny bra film! Jag ser dem passera i disken på biblioteket och gör en mental notering – ”att låna hem!”. Hur många av de där icke nedskrivna kom-ihåg-lapparna som sedan resulterar i nya filmupplevelser är oklart, för listan på sånt jag vill se bara växer. Här kommer i alla fall tips på tre av våra allra nyaste som faktiskt har fått följa med hem:

Bright star.
Jane Campions film om Keates fick en kollega att leta fram sin sedan länge undanstoppade lyrikbok från en kurs i engelsk litteratur och mig att gråta okontrollerade hulkande störtfloder. Underbara omöjliga kärlek!

The ghost writer.
Om en före detta brittisk premiärministers skumma förflutna, hans oavslutade memoarbok och förstås, hans spökskrivare. Rafflande spänning signerad Roman Polanski.

Miraklet i Lourdes. Filmen om den MS-sjuka Christine och hennes mirakelresa till Lourdes bärs upp av fantastiska Sylvie Testud. (Bonjour Sagan, La vie en rose). Med pyttesmå gester och miner spelar hon hela känslospannet – uppgivenhet och högmod, tristess och triumf.

Året ut kan man låna tre filmer och betala för två på Stadsbiblioteket. Trevlig filmhelg!
/Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar