Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekmåndag 4 juli 2016

Lyssna på en podd!

Poddradio har gjort det möjligt för alla att på ett enkelt sätt spela in och sprida egna program, samtidigt som lyssnaren kan hitta program om just sitt favoritämne, och välja tid att lyssna på dem. Här kommer några bra tips på hörvärda poddar!

SvD Under strecket
Under strecket är titeln på den återkommande helsidan i Svenska dagbladet, som erbjuder en fördjupning av ett ämne, inte sällan skriven av någon auktoritet inom området. Nu finns ett urval av dessa inlästa, och nya tillkommer hela tiden, ibland innan de publiceras i tidningen. En pärla är understreckaren från 1997 där nyligen bortgångne Lars Gustafsson förutspådde hur framtidens digitala möjligheter skulle kunna förändra boken och biblioteken.

Staden podcast
Om arkitekturen och rummet, även i vidare bemärkelse. Om stadsutveckling och arkitektur i svenska och utländska städer, berättas på ett bildande, intresseväckande och personligt sätt. Avsnittet om staden och skolan ger en annan och viktig bild av vad skolan som byggnad och institution betyder, och har betytt sedan folkskolestadgan 1842. Hur vi skapar rum för barn och lärande säger mycket om vilket samhälle vi lever i. Podden är ett samarbete mellan Sveriges arkitekter och tidskriften Arkitektur.

Ett eget rum
Om Staden är som en riktigt bra föreläsning är Ett eget rum som att sitta runt köksbordet med några riktigt bra vänner, en massa böcker och ett (eller två!) glas vin! Ibland fnissigt och nördigt prata-i-munnen-på-varandra-stuk, men ofta smarta, engagerande och pålästa diskussioner kring litteratur och kultur. Podden görs av Tuva Holmlander, Helena Dahlgren (f.d. skribent på Bokhora), Marcus Stenberg (nuvarande skribent på Bokhora).

/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar