Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekmåndag 9 december 2013

Viviane Élisabeth Fauville

Ännu en fin Sekwa-bok har letat sig ner i min väska och följt med mig hem, denna gången blev det Julia Decks debutroman "Viviane Élisabeth Fauville". Viviane är 42 år, nybliven mamma och nyligen separerad från den man som är far till hennes dotter, och formellt fortfarande hennes make, men som lämnat henne för en annan kvinna som han nu lever tillsammans med.

Det behöver kanske inte sägas att Viviane inte mår så bra och hon uppsöker därför en manlig psykoanalytiker hon tidigare gått hos för råd. Mötet blir inte som hon tänkt sig, och när hon går därifrån ligger han död på golvet i sitt arbetsrum. Har Viviane dödat honom? Först verkar det så, sen är man inte riktigt säker på något hon säger eller gör. Det börjar med små lögner och oklarheter, sen skruvas handlingen åt så att varken läsaren eller Viviane själv vet vad som är verklighet eller fantasi...

Boken är ingen deckare, men man läser den på samma sätt, man vill veta vad som egentligen hänt och hur det ska gå för huvudpersonen. Som alla böcker från Sekwa, är den välskriven och lättläst utan att vara ytlig.

/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar