Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekonsdag 24 oktober 2012

Bokcirkeln - andra träffen

Nu har vi lärt känna Gatsby bättre och har fått svar på en del frågor, men det är fortfarande mycket som är höljt i dunkel kring hans person. Nick sköter berättandet men det är svårt att veta hur lång tid som har förflutit mellan det som berättas och berättarens nutid. Vi undrar i gruppen över en stor mängd namn som är uppräknade, om det är verkliga människor som var kända när boken utspelar sig eller om det är fiktiva karaktärer. Boken Den högsta kasten av Carina Rydberg kom i och med detta på tal.

Gatsby anordnar ett möte med Daisy hemma hos Nick och vid ett annat tillfälle är de tre hemma hos Gatsby där han visar upp allt för Daisy. De går husesyn i Gatsbys enorma hus och han skryter om sin garderob och visar upp sina kläder, något som Daisy blir väldigt tagen av.

En av bokcirkeldeltagarna tipsade om Ernest Hemingways memoar En fest för livet som utspelar sig i Paris på 1920-talet i vilken man kan läsa om bl.a. paret Fitzgerald, Ezra Pound och Gertrud Stein, vilket naturligtvis fick oss vidare in på Woody Allens Midnatt i Paris. Ja, så går det till under våra träffar i Bokcirkeln, vi diskuterar en bok kommer till andra böcker och hamnar även i en film.

Väl mött imorgon till vår sista Bokcirkel träff för denna säsong. Undrar vad vi kommer att prata om då?

/Marija

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar