Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotektisdag 28 juni 2011

Hasse Alfredson 80 år

Idag fyller Hasse Alfredson 80 år, och för att fira det släpper Wahlström & Widstrand en samlingsbox med några av hans mest populära böcker. Boxen heter En något mindre box och innehåller En ond man, Varför är det så ont om Q? och Svea Hunds limerickar. Dessutom medföljer Lagens långa näsa som ljudbok på fyra CD-skivor, inläst av Hasse Alfredson själv.

Therese pratade om just Q-boken på ett bokcafé under våren, och även om det är en barnbok så är den väldigt rolig och läsvärd för alla åldrar!

Föredrar du film så finns flera av de filmer han spelat med i och regisserat, att låna på biblioteken i Karlskrona. Se till exempel Äppelkriget eller 88-öresrevyn. I sommar kan du dessutom låna 3 dvd-filmer och betala för 2 på stadsbiblioteket.

Om ni skulle ha vägarna förbi Tomelilla i sommar, så missa inte att besöka Världens minsta museum - men världens största Hasse & Tage-museum. Museet är bara 15 kvadratmeter stort, och därför släpper man bara in 8 personer åt gången. Det lilla huset är fullproppat med filmer att se, böcker att titta i och en massa rekvisita från revyer, filmer m.m. En riktig guldgruva för den som är det minsta intresserad av Hasse & Tage och deras rika produktion.

/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar