Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotektisdag 7 juni 2011

Fler tips för semesterresan!

Idag fortsätter Therese att tipsa om bra reseböcker inför sommarens alla utflykter!

Vilket färdmedel ska du resa med?
Bila med barn (2009) är en bra bok med utflyktsmål med betoning på barnfamiljen, förslag på aktiviteter under färd samt detaljerade stadskartor. För mc-utflykten föreslås Mc-turer – södra Sverige (2009) med ett 20-tal etapper som tar dig bort från de stora trafiklederna.
Att vandra kan också vara en njutning. Det finns många guideböcker med enskilda mål såsom Vandringsturer i Sarek (2010) av Hans Fowelin, Vandringsturer på Gotland (2010) av Karin Innings och Vandringsturer i norra Dalarna (2009) av Jonas Gardsiö.


Övernattningen då?
Ett bra och billigt alternativ är att campa. Camping i Sverige (2010) är en överskådlig och lättläst bilatlas över Sverige med massor av tips och råd för campare med campingplatser och uppställningsplatser.
Ett annat alternativ är Pippi Engstedts Utposter : svenska fyrplatser med logi (2007).
Önskas mer udda äventyr kan Fredrik Kullbergs Sveriges 100 märkligaste sevärdheter (2010) vara en guidebok att fördjupa sig i med många annorlunda utflyktsmål och övernattningsmöjligheter såsom i gruvsviten i Sala, trädhuset i Islanna, på Orientexpressen i Furuvik eller under vattnet på Utter Inn.

Trevlig semester!
/Therese

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar