Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas biblioteklördag 14 maj 2011

Vilken härlig kväll!

I onsdags kväll var vi ett gäng förväntansfulla bokälskare som samlades i stadsbibliotekets hörsal, för att få en förhandstitt på höstens böcker direkt från förlagen, och för att få träffa två populära deckarförfattare. Arrangemanget var början på ett samarbete mellan biblioteken i Karlskrona och Bokia.

Suzanne Mortensen, i bakgrunden Conny från Forma Books och Ann Rosman
Conny från Forma Books inledde kvällen med att presentera Suzanne Mortensen och Ann Rosman, som båda fick berätta om sina respektive deckarserier. Suzanne skriver deckare för barn om Dickens detektivbyrå, och vi fick bland annat veta hur Clara Dickens lärde känna den engelska drottningen, och så fick vi lite oumbärliga tips på hur man blir en riktigt bra detektiv… Ann Rosman skriver deckare för vuxna och berättade om hur det kom sig att hon började skriva deckare och varför det blev just om Marstrand. Vi fick också både se och känna på riktiga piratpengar som spelade en stor roll i tillkomsten av den senaste boken, som utkommer nästa vecka… Därefter fick vi en rad trevliga tips på aktuella och kommande böcker från bl.a. ICA Bokförlag och B. Wahlströms Bokförlag.

I pausen bjöds det på förfriskningar, och de som ville kunde också delta i en tävling med fina bokpriser från Bokia. Sedan var det dags för Marcus från Albert Bonniers förlag att berätta om deras höstutgivning och vi fick även en del tips på böcker som redan nu finns ute. Båda förlagsrepresentanterna betonade att det inte kommer att bli någon brist på bra och läsvärda böcker till hösten – och det kändes ju skönt för alla oss bokmalar att höra! Vi avslutade kvällen med att fem nya fina böcker från Bokia hittade nya ägare hos vinnarna av kvällens tävling. Det var en mycket trevlig och lyckad kväll, som vi hoppas kunna göra om fler gånger!

/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar