Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekfredag 6 maj 2011

Savojkål och Iggy Pop

Ett kort tips inför helgen (eller kanske snarare för vardagarna som följer därefter) - missa inte Lotta Lundgrens fantastiska matinspirationsbok "Om jag var din hemmafru - eller hur man får en vardag att smaka som lördag"! Bilderna är underbart svulliga och liksom för mycket (fast på ett bra sätt) och nästintill vartenda recept får åtminstone min matlagningslusta att vakna. Det hela är dessutom kryddat med en humor som ack så sällan letar sig in bland matböckerna. I inledningen till ett recept på Savojdolmar med lamm och kantareller läser jag:
"Man skulle kanske kunna säga att savojkål är grönsaksvärldens motsvarighet till Iggy Pop. En stor och viktig skillnad är emellertid att emedan herr Pop under mycken möda och besvär rockat och knarkat sig till en fettfri anatomi med markerade ådror, senor och underliga knutor har den likaledes ådriga savojkålen legat och slappat i ett soligt grönsaksland, lapat sol och druckit vatten.
Vem av de två man ska välja att stoppa in i sin egen kropp? Det får tillfället, stämningen och den personliga samken avgöra."
Vem kan motstå detta!? Skulle boken inte finnas inne på biblioteket är Lotta Lundgrens njutbara blogg med samma namn ett utmärkt sätt att fördriva väntetiden.
/Lisa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar