Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekonsdag 26 januari 2011

Deckargeografi: Västkusten del 3

Idag får vi ta del av Tuijas tips om de avslutande två delarna i Mats Ahlstedts deckarserie. Om de första delarna i serien kan du läsa här och här.

Den fjärde boken; Mordet på Ragnhildsholmen (2009) är en sorglig historia om de finska krigsbarnen. Den utspelar sig dels på Kungälvssidan av Nordre Älv och dels på dess motsatta - Hisingssidan.
På Ragnhildsholmen, mitt i, hittas ett lik, och strax därpå mördas ett äldre par bosatta på Kungälvssidan. Märkliga förvecklingar, där deras dotter och skumma sambo blir insyltade, nystar långsamt upp en tragisk släkthistoria, där inget är vad det synes vara... Men Sören och Fatima ger sig inte.

Den femte och senaste, som kommit nu i vinter (2010) heter Dömd för livet och beskriver en omöjlig jakt efter rättvisa. Efter 23 års fängelse för ett mord på sin älskade han inte begått, återvänder Tony till sitt Marstrand, fast besluten att ta reda på vem som egentligen är mördaren. Men han finner sig vara den jagade istället, tillsammans med den dotter han inte ens visste att han hade. Planterade bevis ger honom ett fullständigt omöjligt läge för att bli rentvådd, både från gamla och nya anklagelser. Och det är svårt för Sören och Fatima att bortse från dessa...

Läs ett smakprov här!

/Tuija

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar