Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekmåndag 24 januari 2011

Deckargeografi: Västkusten del 2

Idag fortsätter Tuija tipsa om Mats Ahlstedts deckarserie i Göteborgsmiljö. Om den första boken i serien kan du läsa här.

I den andra deckaren i sviten; Violinisten (från 2006) är den världsberömda violinisten Beatrice Larsdotter i fokus för en stalker. Medan hon är på Marstrand och spelar en konsert försvinner en liten sjuårig flicka spårlöst på Koön mittemot. Hon hittas våldtagen och strypt, samtidigt som det i Beatrice grannskap hittas en 18-årig flicka ihjälslagen, och hennes egen brorsdotter rövas bort. Även hon själv tvingas till slut möta sitt öde, och förövarna är givetvis aldrig de man tror...

Den tredje; Den röda damcykeln (från 2007) berättar de tysta offrens historia - här är det ensamme Oskar som sörjer sin familj, som får ett oväntat men välkommet inslag i sitt liv, en ung tonårsflicka som bosätter sig hos honom utan att berätta något om sig själv. Hon, liksom många andra unga flickor, barn till brottslingar, har utsatts för olika övergrepp och utnyttjanden, och kan de så flyr de, och går under jorden av rädsla. Sören och Fatima får ett nästan hopplöst fall att nysta i, som bl a utspelar sig i skogarna kring Nödinge.

Två böcker i serien återstår - fortsättning följer!
/Tuija

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar