Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotektorsdag 9 februari 2012

Ond skörd av Sharon J Bolton

En thriller som inleds riktigt spännande och som sedan håller måttet nästan hela vägen (det där med avslut är ju alltid svårt) är minsann inte helt lätt att hitta. Därför blev jag positivt överraskad av Ond skörd, om familjen som flyttar in i ett nybyggt hus granne med kyrkogården. Två söner på tolv respektive sex år, en liten dotter, och så föräldrarna. Snart börjar sönerna höra konstiga ljud ute på kyrkogården. Det känns som att någon iakttar dem och talar till dem med röster som liknar någon annans. Den nya kyrkoherden, som snabbt blir en god vän till familjen, hör också någonting inne i kyrkan.

Samtidigt som vi får följa familjen får vi stifta bekantskap med psykiatrikern Evi, som försöker hjälpa sin patient - en ung kvinna som förlorat sin lilla dotter i en eldsvåda men som inte kan försona sig med hennes död. Det är flera små flickor som har försvunnit, och det blir alltmer tydligt att det är något som inte är som det ska i den lilla staden...

Det här var faktiskt riktigt spännande! Visst haltar översättningen lite emellanåt, och visst innehåller upplösningen element som jag inte riktigt tycker om. Men på det stora hela så tycker jag att det här är en riktigt bra deckare/thriller.

/Helen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar