Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotektisdag 28 februari 2012

Möt våren med Bokcirkeln på Lyckeby bibliotek!

I år är det 100 år sedan August Strindberg dog och under året kommer detta att uppmärksammas på olika sätt i vårt avlånga land. På Lyckeby bibliotek bjuder vi i vår in till Bokcirkeln med ett av Strindbergs mest omdebatterade verk En dåres försvarstal. Boken skrevs ursprungligen på franska under 1887-88 och utgavs på svenska först två år efter Strindbergs död. Vi kommer att läsa ytterligare en bok av Strindberg, men vilken det blir är i skrivande stund okänt.

Som vanligt följer vi Marie Lundströms program Bokcirkeln i P1 och den läsplan som hon utformat. Programmet kommer att sändas med start måndagen den 2 april kl. 14.25  i P1 med repris tisdagar 18.35 i samma kanal. Maries gäster blir denna gång Liv Strömquist, Åsa Moberg och René Vásquez Diaz

Onsdagen den 4 april kl. 17.30 börjar Bokcirkeln på biblioteket i Lyckeby och sen träffas vi vid samma tid de fyra följande onsdagarna.

Vill du veta mer så är du varmt välkommen in på biblioteket i Lyckeby eller ring 30 35 40. Våra bokcirklar brukar vara populära så anmäl dig så snart du kan om du vill vara med, dock senast den 29 mars. Antalet platser är begränsat.

/Annika

3 kommentarer:

  1. Det lär väckas debatt! Kan bli kul.

    SvaraRadera
  2. Härligt! Det är en toppbok att diskutera! Till fjärde träffen läser vi Strindbergs knappt hundrasidiga berättelse Ensam från 1903. Allt gott och lycka till! Bokcirkelns Marie Lundström.

    SvaraRadera
  3. Flera anmälda till cirkeln redan, men än finns det några få platser kvar.Ska som vanligt bli intressant och läsa tillsammans med dig Marie och din gäster. Annika Lyckeby bibliotek

    SvaraRadera