Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekfredag 11 februari 2011

Fem färska filmer

Vårsolen lyser med sin frånvaro, och det är ju faktiskt bara februari än. Fortfarande gott om tid att kura i soffan med drös dvd:er! Det här är våra allra senste inköp på vuxenavdelningen:

R (2011). "Det är konsekvent genomfört, på ett inte så tokigt manus, och mycket stiligt spelat – även om just ordet stil känns aningen malplacé i sammanhanget" tyckte DN:s Johan Croneman.

Armadillo (2010). "En storartad film där kamerans närvaro även i de farligaste situationer gör svåra frågor skarpladdade" skrev Bernt Eklund i Expressen.

Pussel (2011). Jeanette Gentele recenserade i Svenska Dagbladet: "Pussel handlar om ett uppror i det lilla, men ett uppror med långtgående konsekvenser på sikt. Därför blir Pussel trots allt en film om kvinnlig frigörelse med pusselläggande Maria som dess kvinnliga hjältinna."

Skånska mord (Ny utg. 2010). Hans Bengtsson skev om Tv-serien i Skånskan: "Mycket gott har kommit från Malmö-tv. Bland det bästa är serien Skånska mord från 80-talets mitt. Det var kriminalhistoria, det var lokalt och det var med formidable Ernst-Hugo Järegård i praktslag."
 
The turn of the screw (2010). Henry James klassiska skräckroman "The Turn of the Screw" är en av de mest filmatiserade någonsin. Detta är en BBC-produktion regisserad av Tim Fywell.

Någon som lockar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar