Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotektorsdag 2 maj 2019

Sommar på den lilla ön i havet av Jenny Colgan

Flora MacKenzie lämnade den skotska ön Mure för en karriär på en juristbyrå i London, hon är säker på att hon gjorde rätt val. Men när en rik amerikan behöver hjälp med att förbjuda en vindkraftspark utanför sin nybyggda herrgård på ön så tvingas Flora åka tillbaka och möta familjen och öborna som inte har glömt att hon lämnade Mure. 

Amerikanen Colton sätter Flora i arbete med att övertala öborna att rösta emot vindkraftsparken och att vinna deras förtroende. Under tiden på ön bor Flora på släktgården med familjen hon inte träffat på flera år och upptäcker sin bortgångne mammas kokbok som väcker liv i hennes matlagningskunskaper. 

Det är en lättsam bok som jag blir glad av, karaktären Flora är lätt att ha sympati för, och även hennes familj. Flora har även kärleksbekymmer, hon är kär i sin chef Joel som knappt vet vem hon är och han i sin tur har bagage han måste handskas med. 

Som i många av Colgans böcker har matlagning en stor roll och denna är inget undantag, jag blir alltid sugen på att testa de olika recepten! Beskrivningen av den påhittade skotska ön är förtjusande och jag vill gärna åka till Skottland och uppleva omgivningarna. Handlingen är lite förutsägbar men charmig och underhållande och jag vill fortsätta läsa om Den lilla ön i havet! 

/ Veronica F.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar