Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotektorsdag 17 januari 2019

Socker, salt och nya chanser av Claire Sandy

Marie Dunwoody har inget att klaga på i livet. Hon är lyckligt gift med Robert och älskar sina tre barn så oerhört mycket, tonåringen Angus och tvillingdöttrarna Iris och Rose. En morgon, samma dag som skolans basar, meddelar tvillingarna att Marie ska ha med sig något hembakat till kakförsäljningen, och det ska vara en ”kioskvältare”! Hon tvingas köpa färdiga kakor, något som inte går hem hos föräldraföreningen. Hon är avundsjuk på sin rival och granne Lucy som alltid bakar, bara för skojs skull, och efter katastrofen på skolbasaren bestämmer sig Marie för att hon ska lära sig baka och få revansch och hon tar hjälp av Englands bakdrottning: Mary Berry.

Robert kämpar på sitt jobb, han har insett att han inte är lika eftertraktad längre och för att imponera på sin chef tar han hjälp av en annan känd bagare: Paul Hollywood.

Jag älskar den här boken! Så fantastiskt rolig, jag skrattade högt flera gånger. Jag missar inga chanser att få läsa om mat eller godsaker. Men boken har så mycket mer än bara bakning, den tar upp ämnen som mobbning och otrohet, men utan att kännas tung. Marie och hennes familj är härliga karaktärer som man gärna vill umgås med och vi får verkligen lära känna dem. Marie har bekymmer på jobbet då en konkurrent öppnar upp på samma gata, hennes son Angus brevväxlar med en mystisk tjej, och genom dessa brev får vi veta mer om Angus och sedan de busiga tvillingarna som försöker få ihop sin bror med granntjejen Chloe. En varm feelgoodroman som rekommenderas varmt.

/ Veronica F.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar