Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekmåndag 9 oktober 2017

Den lilla bokhandeln runt hörnet av Jenny Colgan


Ännu en härlig feel-good roman av Jenny Colgan som tidigare skrivit böckerna om Det lilla bageriet på strandpromenaden.

Historien denna gång handlar om den blyge Nina Redmond som arbetar som bibliotekarie på en filial i Birmingham. En dag läggs filialerna ner och allt ska samlas på en punkt och omvandlas till ett slags mediacenter. Nina som älskar böcker och att para ihop dessa med människor blir förtvivlad och vet inte vad hon ska göra längre. Nina försöker rädda alla böcker hon kan från att kastas men hennes bostad är överfull och rumskompisen Surinder har fått nog av detta.

Nina har alltid velat öppna en bokhandel, men det är dyra kostnader som hon inte har råd med. En dag hittar hon en annons om en skåpbil som är till salu i Skottland, hon tänker att driva en bokhandel från bilen inte är så dumt. Men att få tillstånd till detta i Birmingham är omöjligt, så hon bestämmer sig för att flytta till den lilla byn Kirrinfief i Skottland och åker runt dit det behövs med sin bokbil som hon kallar "den lilla butiken med lyckliga slut”. Här möter Nina den charmiga lokföraren Marek och den buttre bonden och hyresvärden Lennox och många andra människor som Nina hjälper hitta den perfekta boken till.

Författaren börjar med att tillägna boken till alla läsare och ger oss tips på var någonstans vi kan läsa, hur underbart är inte det? Det här är en bok som passar mig utmärkt, den är underhållande, mysig och handlar om just böcker! Att få läsa om en person som älskar böcker lika mycket som jag är fantastiskt. Det låter spännande att våga lämna sin trygga tillvaro och flytta till en främmande plats. Miljöbeskrivningarna av Skottlands landsbygd får en verkligen att längta dit, förhoppningsvis får jag själv besöka detta ljuvliga land i framtiden.

/ Veronica F

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar