Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekfredag 13 oktober 2017

Annabelle av Lina Bengtsdotter

Det lilla samhället Gullspång på gränsen mellan Värmland och Västergötland är i chock efter att den sjuttonåriga Annabelle försvunnit spårlöst efter en festkväll.

Nationella operativa avdelningen i Stockholm kopplas in för att bistå den lokala polisen. Kriminalinspektör Charlie Lager - eller Charline som hon är döpt till, får tillsammans med en kollega ansvar för utredningen. Charlie växte själv upp i Gullspång, med sin mamma som var alkoholiserad och tidigt blev svårt sjuk. Charlie själv har periodvis levt ett destruktivt liv med för mycket alkohol, men har hittat rutin och vardag i arbetet som polis. Återseendet med barndomsbyn blir jobbigt för henne. Inte mycket har förändrats, hon möter personer ur sitt förflutna, och tvingas konfrontera mörka minnen av det som hände innan hon som fjortonåring lämnade det lilla samhället. Parallellt pågår utredningen om vad som hänt Annabelle och vem hon egentligen var.

Annabelle är Lina Bengtssons deckardebut, och den är både spännande och välskriven. Charlie Lager är en komplex och intressant karaktär som jag hoppas vi får återse i fler fall.

/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar