Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekmåndag 24 februari 2014

Bokrea!

I morgon börjar årets bokrea, och numera kan man ju fynda både i sin lokala bokhandel och hos nätbokhandlarna. Visst är det både enkelt och smidigt att klicka hem reaböckerna på nätet, men det är ändå en viss känsla och spänning i att botanisera bland bokhögarna i reavimlet - för att inte tala om förväntningarna innan, när man bläddrar i reakatalogerna... Här är några guldkorn ur årets reaflod som jag inte tycker ni ska missa!

Förvånansvärt nya och aktuella böcker dyker numera upp på bokrean snabbt, i år är det bland annat Lena Anderssons "Egenmäktigt förfarande" och Bea Uusmas "Expeditionen", två säkra kort för egen läsning, eller som fina presenter. Läs Saras och Malins recensioner av böckerna! Lite spänning vill väl alla ha! Gillian Flynns "Mörka platser" och John Verdons "Tänk på ett tal" rekommenderas till dig med starka nerver...

Och så något för de minsta! Missa inte de fina nyutgåvorna av Tove Janssons klassiska Muminböcker "Vem ska trösta knyttet?" och "Hur gick det sen?", och samlingen "Stora muminboken". "Viktiga kartor för äventyrare och dagdrömmare" av Sarah Sheppard är en riktig guldgruva för barn som vill ha svar på frågor som "var i världen finns de farligaste djuren?"... "Ensam mullvad på en scen" är en jättefin och rolig bok om scenskräck, läs vad jag skrev om den här!

Vi ses i reavimlet!

/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar