Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekmåndag 16 juli 2012

Långläsning

Gillar du att läsa lite längre artiklar? Under sommaren har man ofta mer tid och kan unna sig att sitta riktigt länge med en bra tidskrift. Varför inte prova någon av dessa...

Axess rör sig inom humaniora och samhällsvetenskap. Bland skribenterna finns Therese Bohman och Johan Hakelius. Det senaste numret har temat "Förebildens makt", och handlar bland annat om Zlatan och helgondyrkan!

Filter är en innehållsrik tidskrift i behändigt format. Den har såväl lite längre artiklar och intervjuer, som mer kortfattade tips på böcker, filmer och annat. I det senaste numret får vi bland annat träffa den aktuella författaren Cecilia Gyllenhammar.

10tal rör sig inom områdena litteratur, konst och samtidsdebatt, och innehåller lite längre essäer och reportage. Senaste numret har temat "Ansvar", och detta breda ämne behandlas bland annat av Suzanne Brögger och Hanne Örstavik.

Alla tre tidskrifterna finns att låna på Karlskrona stadsbibliotek. Senaste numret får du läsa på plats, men äldre nummer går bra att låna hem i två veckor.

/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar