Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekfredag 6 juli 2012

Det bästa för regniga och soliga sommardagar


Ett tips på en bra sommarbok är: Änglarnas svar av Stefan Einhorn
Därför att: Detta är nog den enda boken jag faktiskt har läst om. Det händer inte ofta, men denna bok berörde mig verkligen. Boken handlar om den unga Hanna som efter andra världskrigets slut kommer till Sverige med de vita bussarna. En efter en berättar de sju huvudpersonerna sin del av historien om Hanna. Och det är inte förrän vi får den sista pusselbiten som vi vet allt om henne och hennes hemligheter. Boken är otroligt gripande och jag hade gärna velat att den skulle vara längre än 173 sidor.
  
Ett tips på en bra sommarskiva är: High Violet av The National
Därför att: Det är en otroligt bra skiva med ett otroligt bra band. Det är mörkt, smutsigt, manligt och helt underbart att lyssna på Matt Berningers mörka röst. Spåret England på skivan är en av de bästa låtarna som finns enligt mig. Att se dessa live är även det att rekommendera.
  
En bra film att se en regnig dag är: Midnatt i Paris
Därför att: Det är en väldigt mysig och vacker film. Filmen handlar om ett nyförlovat par som reser till Paris. När de är i Paris märker de att de inte har samma syn på vart de vill att deras liv ska ta vägen. Mannen vill gärna bosätta sig i Paris, men det vill inte kvinnan. En kväll vandrar mannen runt på gatorna, ensam och lite småfull. Han blir då upplockad av en bil som tar honom tillbaka till Paris på 20-talet. Där får han träffa Ella Fitzgerald, Ernest Hemingway, Salvador Dali, Picasso och många, många fler. Mannen får följa med på ett äventyr han sent kommer att glömma.

/Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar