Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekfredag 27 juli 2012

Klimatsmart läsning

Här är tre tips på tidskrifter som både är fina att bläddra i och intressanta att läsa - men som också ger värdefulla tips på hur du med enkla medel kan bli lite snällare mot miljö och klimat...

Camino skriver om kultur, mode, mat, resor och mycket mer - allt ur ekologiskt och hållbarhetsperspektiv. Det senaste numret handlar bland annat om miljötoppmötet i Rio, om surdegsbröd och så får vi träffa Vivienne Westwood.

Effekt är ett samhällsmagasin som tar upp klimat- och hållbarhetsfrågor, ur ett bredare perspektiv. I senaste numret, som har temat "kampen om tiden" handlar det bland annat om vår tids eviga problem - ekonomi, tid och miljöresurser - eller kanske snarare bristen på dessa...

Kloka hem är inte bara en snygg och läsvärd inredningstidning - den är också full av tips på hur man återanvänder gamla prylar, och tänker miljö och hållbarhet när man köper eller bygger nytt. I det senaste numret handlar det bland annat om att bygga till sommartorpet och om att skapa rum i den lilla trädgården.

Alla tre tidskrifterna finns att låna på Karlskrona stadsbibliotek. Senaste numret får du läsa på plats, men äldre nummer går bra att låna hem i två veckor.

/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar