Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekmåndag 12 augusti 2019

Söndagsklubben av Juliet Ashton

Ända sedan Annas föräldrar flyttade från stan har resten familjen träffats om söndagarna för lunch, där de turas om att vara värd. De pratar, umgås och diskuterar olika ämnen som kommer upp. Familjen Piper är stor, det är Anna och hennes tre syskon sen runt bordet sitter respektive, barn, Annas exman, vänner och så gamla farmor, alla har de sina historier och hemligheter.

Anna har precis fått reda på att hon är gravid, något som inte var planerat. Sen en dag dyker ett brev från det förflutna upp, Anna bär på en hemlighet som hennes syskon inte känner till. Detta brev hemsöker Anna och hon måste möta det hon velat glömma.

Jag älskade denna bok! Varje kapitel börjar med menyn för söndagslunchen och där får man en liten hint om vem det är som värd just denna söndag. Detta tillägg gör att man får inblick i personen i fråga. Luncherna sker inte varje vecka, eller ens varje månad, ibland kan det gå en tid emellan men det blir aldrig svårt hänga med.

Boken är skriven så vi följer från Annas perspektiv men jag tycker att man lär känna de andra karaktärerna väldigt bra, varje person har sin styrka, svaghet och djup. Anna är en karaktär man lätt känner sympati för, jag faller in i historien och har svårt att lägga ner den.

Det är en varm, rolig och gripande feel good-bok om familj, nya chanser och var man hör hemma.


/ Veronica F.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar