Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekfredag 5 oktober 2018

Höstens nya feel good

Gillar du böcker som får dig att både skratta och gråta, och som lämnar dig med en varm känsla i hjärtat? Då ska du hålla utkik efter höstens nya feel good-romaner på biblioteken!

Ewa Klingbergs böcker utspelar sig i Huskvarna, och har ofta parallella handlingar som utspelar sig både i nutid och dåtid, och knyts ihop på slutet. I oktober kommer hennes nya bok Vaxade juveler och brända hjärtan, där vi får följa Marika som flyttat ut till en stuga i skogen för att börja ett nytt liv, men ganska snart börjar tvivla på att hon gjort rätt.

Liz Fenwick utkommer med sin andra bok om Cornwell i oktober. Hemligheten i Cornwall handlar om Jude, som lämnar sin blivande man vid altaret och flyr till Cornwell där hon anställs av en adlig familj för att katalogisera biblioteket på en gammal herrgård. När en ny ägare gör anspråk på herrgården, ser Jude en chans att hålla den kvar i familjen genom de upptäckter hon gjort i biblioteket.

Louise Millers debut Vägen till Sugar Maple Inn blev en succé. I september kom hennes nya bok Vi som blommar sent, där vi återvänder till den charmiga lilla staden Guthrie i Vermont och dess färgstarka invånare. Denna gången är det restaurangägaren Nora som oväntat ärver ett hus med stor mark. Ett storföretag vill köpa marken för att bygga ett köpcentrum, och Nora måste ta ett svårt beslut.

Några debutanter kan vi också se fram emot i höst. Josie Silvers En dag i december utkommer i oktober. Laurie blir blixtförälskad i en man första gången hon ser honom. Andra gången hon ser honom är när hennes bästa vän Sarah presenterar honom som sin nya pojkvän. Vi får följa dessa tre personer under tio års tid.

En vinter i Paris kommer ut i oktober och är Jenny Olivers första roman. Rachel reser från sin lilla engelska by för att delta i en baktävling i Paris. I den magiska storstaden väntar konkurrens och utmaningar, och kanske också kärleken.

En riktigt mysig läshöst önskar jag er alla!

/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar