Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotektisdag 20 mars 2018

Hemmets trygga vrå av Cara Hunter


Cara Hunter är en brittisk författare, och boken är den första i en planerad deckarserie om kriminalkommissarie Adam Fawles.

Åttaåriga Daisy är spårlöst försvunnen efter en stor grillfest hemma hos föräldrarna. Det var mycket folk på festen och ingen upptäckte att hon var borta förrän sent på kvällen. Flickan var utklädd till tusensköna, och flera säger sig ha sett henne under kvällen. Men när polisen tittar närmare på fotona är det en annan flicka som har på sig dräkten. Frågan är när Daisy egentligen försvann? Var hon alls med på festen? När flickans föräldrar och bror förhörs är de osäkra på när de såg henne sist. Inget är som det ser ut att vara. Familjen är noga med att visa upp en fin fasad, men det visar sig att de döljer många hemligheter. Frågan är om de också är ansvariga för dotterns försvinnande? Författaren har försökt skildra den mediala uppmärksamheten som ofta blir kring den här typen av fall med försvunna barn. Föräldrarna jagas av journalister och det sprids rykten om dem i sociala medier.

Det är en både spännande och hemsk historia, med många vändningar. Som läsare vet man inte vem man ska lita på. Polisen, Adam Fawles är en lågmäld och sympatisk person.

/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar