Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotektorsdag 15 april 2010

Bokcirkelpremiär med försening

Den 13 april var det premiär för Bokcirkeln på Lyckeby bibliotek. En av deltagarna var försenad och vet ni vad orsaken var? Jo, hon hade dråpligt nog blivit uppehållen av radio Blekinges inslag om just Lyckeby biblioteks bokcirkel. Cykeltur fick raskt bytas till bilfärd för att komma på plats så fort som möjligt. Men till sist kunde vi 8 personer bänka oss kring bordet på verandan färdiga att ta oss an vår uppgift.

Boken som vi läser tillsammans är Blonde av Joyce Carol Oates och trots att vi bara har läst första delen ”Barnet” så hade alla en mängd frågor som vi diskuterade kring. En mängd frågor som sagt men inte så många svar, men desto fler vinklar, funderingar och spekulationer kring än det ena och än det andra. Några frågor som togs upp var: varför väljer författaren att skriva om en så känd person som Marilyn Monroe för att sedan börja boken med att skriva att det inte är menat som en biografi av hennes liv? Hade romanen varit lika intressant och uppmärksammad om den inte hade berört denna ikons liv? Hur mycket var egentligen sanning och verklighet i Marilyn Monroes verkliga liv? Några av deltagarna hade lyssnat till P1:s program Bokcirkeln med Marie Lundström som programledare, så även själva radioprogrammet kom att talas om under vår träff. När vi avslutade kvällen så var alla rörande överens om att det skulle bli spännande att få fortsätta läsa delen ”Flickan” som är den som kommer att diskuteras vid nästa träff. Glada och nöjda avslutade vi kvällen med en längtan tillbaka till vår bok.
/Annika och Marija

1 kommentar:

  1. Hej! Åh vad roligt att höra att ni är igång. Underbart! Jag ser verkligen fram emot att få träffa er och höra ännu mer. Varmt lycka till med avsnittet Flickan. På måndag synar vi sexskildringarna i detta avsnitt! Häng på! Bokcirkelns Marie Lundström.

    SvaraRadera