Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekmåndag 23 september 2019

Drömhuset av Veronica Henry


Hunter’s Moon är det ultimata drömhuset. Det har tillhört familjen Willoughby i över femtio år, men nu måste familjen sälja sitt älskade hem. Till sin hjälp tar de traktens mest omtyckta mäklare, Belinda Baxter, som med både engagemang och hjärta tar sig an uppgiften att hitta rätt köpare till det unika gamla huset.

Men försäljningen öppnar dörrar till en livstid v hemligheter får både familjen såväl som för Belinda, som tvingas möta både sitt förflutna och sin drömmar om framtiden. 


Drömhuset tar med sig läsaren till 1960-talets London och till den brittiska landsbygdens pittoreska små byar. Veronica Henry har i denna feel-goodbok vävt samman det förflutna med nutiden på ett sätt som är lätt att följa. Det är lätt att ta sig an en roman av denna typ genom att anta att den ska följa samma mönster som alla andra. Den här gången blev jag lite överraskad av att den var lite annorlunda än andra böcker i samma genre. Men detta på ett bra sätt. Det var en lättsam och rogivande läsning, samtidigt som läsarens hölls på sina tår när de olika karaktärernas hemligheter gradvis avslöjades. Går hur bra som helst att sträckläsa. Rekommenderas varmt!

/Erika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar