Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekmåndag 3 september 2018

Vi två av Andy Jones

Detta är historien om Fisher och Ivy. De har bara varit ihop i nitton dagar och knappt lämnat sovrummet under den tiden, de känner båda att de är ämnade för varandra. Efter ett besök hos Fishers familj drar sig Ivy undan och året som följer sätter deras förhållande på prov, att bli förälskad är lätt men att förbli det är svårare.

Boken är skriven från Fishers perspektiv vilket gör att man får en tydlig bild av hans personlighet och hans känslor för Ivy. Man lär inte känna Ivy lika bra och det fanns stunder då jag inte kunde förstå varför hon agerade som hon gjorde. Det fanns ingen förklaring till varför hon kände på ett visst sätt eller vad som pågick i hennes huvud. Detta gjorde att jag stundvis inte kände alls för Ivy, hon var kall mot Fisher och jag visste inte varför.

Boken har även en sorglig sidohistoria som handlar om Fishers bästa vän El som lider av en obotlig sjukdom och hans partner Phil, denna sjukdom tar långsamt Els liv och hans personlighet blir helt förändrad.

Det var svårt att förutspå hur boken skulle sluta, hur ska det gå för Fisher och Ivy? Kommer det sluta lyckligt eller kommer de inse att de är för olika? Det var spännande med denna ovisshet, i vissa historier förstår man direkt hur det ska sluta.

Det finns stunder av humor i boken men även sorg, boken är vackert skriven och jag blir nyfiken på att läsa mer av Andy Jones.

/ Veronica F.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar