Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotektorsdag 7 september 2017

I en mörk mörk skog av Ruth Ware

Nora är deckarförfattare, och lever ett ganska tillbakadraget och inrutat liv i sin lilla lägenhet i utkanten av London. En dag får hon ett mail med inbjudan till en möhippa. Den blivande bruden, Clare, är en gammal klasskamrat som hon inte träffat på tio år. Nora är tveksam till att delta, eftersom hon inte har blivit bjuden till bröllopet, men väninnan som ordnar möhippan skriver att Clare skulle bli så glad om hon kom.

Nora åker med en annan före detta klasskamrat ut till huset där de alla ska bo över helgen. Det ligger isolerat långt ut i skogen, det finns ingen täckning på mobiltelefonerna, och redan första dagen slutar den fasta telefonen att fungera. Sällskapet består av Clare och fem personer som alla lärt känna henne under skoltiden. Planerna är att de ska umgås och hitta på trevliga saker tillsammans. Ganska snart märks att det finns spänningar mellan de nya och gamla bekantskaperna.

Parallellt med berättelsen möter vi Nora ett par dygn senare. Hon ligger då skadad på sjukhuset och försöker minnas vad som egentligen hände den där helgen i huset mitt i skogen...

Spännande, snabbläst och ganska lättsmält underhållning för stunden!

/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar