Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekmåndag 24 september 2012

Mer Liv Strömquist!

För er som inte kan få nog av Liv Strömquist i alla dess former och uttryck finns förrutom hennes fem samhällskritiska serieböcker finns en rad ljudklipp att tillgå på Sveriges radios hemsida. Hon är just nu aktuell med novellen Paulo Coelho, nominerad till Sveriges radios novellpris. I novellen genljuder meningen "Om du verkligen vill någonting verkar hela universum för att du ska få din önskan uppfylld" från just Paulo Coehlos mest kända roman Alkemisten, meningen blir ett mantra för några av novellens karaktärer i deras lchf-ande, ståuppande och jakten efter något bättre i livet. Liv fullständigt rasar över människans miljömissbruk och visar flertal exempel på hur människans egoism genomsyrar och fördärvar vår planet. Exempelvis hur en västerlännings diet bidrar till en förändring i den biologiska mångfalden i latinamerika. Återigen ger Liv befogad kritik och ett verbalt knytnävsslag till dem som förtjänar det mest. Lyssna på novellen Paulo Coelho här. Övriga nominerade till priset är Peter Kihlgård, Oline Stig, Rose Lagercrantz och Arkan Asaad. Vem som vinner tillkännages på bokmässan den 29/9 kl. 13.
Ur Prins Charles känsla

Liv Strömquist deltog även i P1's bokcirkel i våras, den om En dåres försvarstal. Lyssna till hennes, René Vázquez Díaz och Åsa Mobergs fina tankar om den dåraktige Strindberg i repris här.

Mitt sista Liv Strömquist- tips för idag är att lyssna på radioteaterversionen av Prins Charles känsla som har spelats på Malmö stadsteater sedan september i fjol. Den sänds i Sveriges radio den 17/12 kl. 13.30.

/Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar