Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekfredag 31 augusti 2012

Höstens serienyheter!

Efter att ha sneglat på höstens utgivning kan jag inte låta bli att jubla lite smått inombords. Förlaget Galago (med tillhörande tidskrift som finns och borde lånas på biblioteket) släpper den populära Sara Granér nu sin tredje bok med titeln All I want for Christmas is planekonomi där hon riktar skarp kritik mot dagens samhälle som präglas av kallhjärtad högerpolitik. Men Sara Granér har lösningen!

Från Kartago kommer bland annat ett samlingsalbum med Nina Hemningsson i november med titeln Det är svårt att vara Elvis i Uppsala. Här har hon samlat serier från debuten Hjälp (2004) fram till idag där hon dessutom tar med 50 nytecknade serier som ännu inte finns i tryck - något att verkligen se fram emot med andra ord...

Jan Stenmark har inspirerats av en engelsk lärobok och satt det i ett nytt, cyniskt och genialiskt sammanhang. Det är alltså ingen "stenmarkare" där färgbilder från 50- och 60-talets veckopress vanligtvis är Stenmarks största inspirationskälla. Nyckel för nybörjare är titeln och den utkommer någon gång i november.

/Sara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar