Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekfredag 4 maj 2012

Från loppis till salong av Ida Magntorn

Loppis är något av det bästa som finns enligt mig. Efter att följt med en loppistokig storasyster i ung ålder blev jag själv helt besatt av att gå runt på loppisar och titta bland borden för att hitta de där fynden som man så desperat letar efter. Nu har Ida Magntorn, författaren till Loppisboken släppt en till bok om loppis, Från loppis till salong. Och jag själv tycker att denna är ett strå vassare än Loppisboken.

I denna bok går författaren igenom hur man kan omvandla loppisfynd till något annat än vad som var tänkt från början. En gammal blockflöjt kan bli en fin ljusstake, grytlappar kan bli en lampa och en korgsoffa kan bli en hammock. Det finns inga stopp på kreativiteten. Denna bok väcker verkligen inspiration och fotona i boken är fina stilleben som utstrålar kreativitet och inspiration. Från salong till loppis är en väldigt vacker bok som säkert kan få många läsare att bli inspirerade av att börja botanisera mera bland loppisar.

Jag tänkte även tipsa om mina tre favoritloppisar nu när säsongen för loppisar äntligen börjat.
  1. Loppisen i Brunnshallarna i Ronneby, söndagar, 10-15 under april till oktober. Det finns inget bättre sätt att spendera söndagsförmiddagarna på, en tur på loppisen och sedan fika på Café Mandeltårtan.
  2. Gnistan loppis som anordnas av Listerby IK, 15 juli, grindarna öppnar 13.00 och försäljningen börjar 13.30. Här gäller det att vara beredd på mycket folk och budgivning på allt som säljs.
  3. Östregårds antik och loppmarknad i Moheda, söndagar, 12-18 under april till september. Även att denna loppis kräver en biltur så är den väl värd ett besök för här kan man göra riktiga fynd. http://www.ostregard.se/
/Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar