Tips och tankar kring böcker, läsning, musik och film från Karlskronas bibliotekmåndag 15 mars 2010

Nya deckare!

Viveca Stens tredje deckare om Sandhamn heter I grunden utan skuld. En försvunnen flicka väcker svåra minnen hos kriminalinspektör Thomas Andreasson. Flickan hittas så småningom död, skändad på ett fasansfullt sätt. Thomas tvingas tillsammans med sina kollegor utreda ett fall som väcker djup avsky hos alla, och där ledtrådarna efter mördaren är få...
Boken i webbkatalogen

Under jorden i Villette är Ingrid Hedströms tredje bok om det lilla belgiska samhället Villette. Som tidigare är det undersökningsdomaren Martine Poirot som står i centrum för handlingen. Denna gången leder en händelse som inträffade i Belgien på 50-talet, Martine till svenska Bergslagen. Det finns två tidigare böcker om Villette - alla rekommenderas varmt!
Boken i webbkatalogen

Ursprung är skriven av Diana Abu-Jaber, som för några år sedan gav ut den rosade romanen Nymåne. Huvudpersonen Lena Dawson är en ny bekantskap i den populära genren deckare som handlar om kriminaltekniker. När flera spädbarn hittas döda till synes helt oförklarligt, blir Lena inkopplad på fallet, och inser snart risken att det går en barnamördare lös, som när som helst kan slå till igen. För Lena blir utredningen personlig på så sätt att hon själv vuxit upp i fosterhem, och inte vet något som sitt eget ursprung.
Boken i webbkatalogen

Alla tre böckerna finns förstås att låna eller reservera på biblioteken i Karlskrona!

/Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar